autentificare cu OpenID
Hotărâre privind dezvoltarea relațiilor dintre Ministerul de Interne din România și Ministerul de Interne din Republica Moldova
  • semnat: Prim-ministru, Petre Roman
Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Ministerul de Interne al României, prin Compania de export-import „Comicex”, exportă în Republica Moldova echipamente și produse de logistică fabricate în România pentru dotarea Ministerului de Interne din Republica Moldova, cu decontarea în lei sau în cadrul unor operațiuni comerciale legale, cu scutire de impozite pe circulația mărfurilor.

Art. 2. - Agenții economici care primesc din partea Ministerului de Interne comenzi pentru fabricarea echipamentelor și produselor de logistică destinate exportului către Ministerul de Interne din Republica Moldova le vor realiza cu prioritate, la termenele stabilite contractual și în condiții de calitate deosebite.

Art. 3. - Importurile din Republica Moldova, efectuate pentru plata exporturilor românești prevăzute la art. 1, care se vor realiza prin Compania de export-import „Comicex” și prin alți agenți economici români autorizați, sunt scutite de taxe vamale și impozite pe circulația mărfurilor.

Art. 4. - Decontarea livrărilor românești pe baza Convenției încheiate la 2 mai 1991 între Ministerul de Interne al României, pe de o parte, și Ministerul de Interne și Ministerul Resurselor Materiale ale Republicii Moldova, pe de altă parte, se va face printr-un cont în lei, deschis la Banca Română pentru Dezvoltare - S.A.

Prin același cont se vor deconta și mărfurile ce vor fi livrate din Republica Moldova pentru plata exporturilor românești potrivit alin. 1 de mai sus.

Contul va funcționa pe baza unui credit tehnic de 200 mil. lei, nepurtător de dobândă.