autentificare cu OpenID
Comunicat

Președintele Consiliului Provizoriu de Uniune Națională, Ion Iliescu, a acceptat cererea de eliberare din funcția de ministru al apărării naționale a generalului de armată Nicolae Militaru.

Generalul Nicolae Militaru a jucat un rol deosebit în desfășurarea revoluției din decembrie 1989. Până la înfrângerea rezistenței forțelor teroriste, adepte ale fostului regim de dictatură ceaușistă din România, el a asigurat coordonarea și echilibrul operațiunilor militare necesare înlăturării rezistenței acestor forțe.

În perioada ultimilor ani ai dictaturii ceaușiste, el a fost unul dintre cadrele militare care au încercat organizarea rezistenței armate împotriva dictatorului. Totuși, unele dintre metodele și măsurile adoptate de conducerea Ministerului Apărării Naționale au provocat nemulțumiri în rândurile armatei, contribuind la apariția unor stări de tensiune care ar fi putut fi evitate.

Președintele Consiliului Provizoriu de Uniune Națională a numit în funcția de ministru al apărării naționale pe generalul-colonel Victor-Atanasie Stănculescu.