autentificare cu OpenID
Hotărâre privind stabilirea prețurilor de livrare la cereale, leguminoase boabe și semințe oleaginoase începând cu recolta anului 1990
  • semnat: Prim-ministru, Petre Roman

Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - Începând cu recolta anului 1990 se stabilesc prețurile de livrare la cereale, leguminoase boabe și semințe oleaginoase potrivit anexei[1] la prezenta hotărâre.

Art. 2. - Stocurile din recoltele anterioare existente în unitățile de contractări-achiziții se vor reevalua la noile prețuri de bază, iar diferențele se vor vira la bugetul statului după cum urmează:

  • la 1 iulie 1990, pentru grâu-secară, orz-orzoaică, triticale, ovăz, fasole, mazăre, linte, bob, năut, in pentru ulei, rapiță;
  • la 1 septembrie 1990, pentru porumb, floarea-soarelui, orez nedecorticat, soia, ricin decapsulat, semințe de dovleac, semințe de cânepă.

Art. 3. - Diferențele dintre prețurile de livrare stabilite prin prezenta hotărâre și prețurile de livrare vechi, practicate de unitățile de contractare și achiziții, vor fi recuperate în anul 1990 de către unitățile industriei alimentare de la bugetul de stat.

  1. Anexa se comunică unităților interesate.