autentificare cu OpenID
Decret cu privire la sistarea lucrărilor de amenajare a Deltei Dunării
  • semnat: Președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale, Ion Iliescu

Consiliul Frontului Salvării Naționale decretează:

Art. 1. - În vederea asigurării echilibrului ecologic al Deltei Dunării, pe data prezentului decret se sistează lucrările de amenajare a Deltei Dunării, precum și orice alte lucrări care afectează mediul înconjurător în această zonă.

Art. 2. - Ministerul Apelor, Pădurilor și Mediului Înconjurător, împreună cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și ceilalți factori interesați, va prezenta guvernului, până la 31 decembrie 1990, un studiu din care să rezulte măsurile necesare pentru utilizarea economică a teritoriului Deltei Dunării, în condiții de redresare și menținere a echilibrului ecologic.

Până la elaborarea și aprobarea studiului se vor executa numai lucrările strict necesare pentru punerea în siguranță a obiectivelor din zonă la acțiunea apelor și pentru valorificarea amenajărilor existente, conform anexei.

Art. 3. - Decretul nr. 92/1983 privind aprobarea programului de amenajare și exploatare integrală a Deltei Dunării se abrogă.


[modificare] Anexă

Lucrările strict necesare pentru punerea în siguranță a obiectivelor din zonă la acțiunea apelor și pentru valorificarea amenajărilor existente

  • Apărarea împotriva inundațiilor a localităților.
  • Încheierea regularizării brațului Sfântu Gheorghe.
  • Încheierea lucrărilor de protecție și consolidare a cordonului litoral - etapa I (zona Sinoe).
  • Continuarea lucrărilor de protecție a litoralului din etapa a II-a (zona Portița-Sfântu Gheorghe-Sulina).
  • Apărări de maluri pe canalul Sulina, inclusiv lucrările de asigurare a navigației.
  • Valorificarea amenajărilor realizate în unitățile Pardina, Sireasa, Carasuhat, Independența-Dunavăț, Babina-Cernovca, Fortuna, Rusca, grindul Chilia și incinta Sulina.