autentificare cu OpenID
Hotărâre cu privire la stabilirea tarifelor orare și a salariilor de bază în cazul desfășurării unor activități plătite cu ora sau prin cumul de funcții
  • semnat: Prim-ministru, Theodor Stolojan
  • contrasemnat: Ministrul muncii și protecției sociale, Dan Mircea Popescu
  • contrasemnat: Ministrul economiei și finanțelor, George Danielescu
  • contrasemnat: Ministrul bugetului, veniturilor statului și controlului financiar, Florian Bercea
Versiunea:
Guvernul României hotărăște:

Art. 1. - (1) Salariile de bază ale persoanelor încadrate prin cumul de funcții la instituțiile publice finanțate de la bugetul administrației centrale de stat sau de la bugetele locale nu cuprind sumele reprezentând indexarea pentru creșterea prețurilor. Aceste sume nu se cuprind nici în salariile pe baza cărora se stabilesc indemnizațiile clinice de care beneficiază personalul medical sau farmaceutic pe lângă salariul funcției didactice, nici în sumele acordate pentru activități salarizate cu tarife orare prin plata cu ora sau pentru efectuarea de gărzi în vederea asigurării continuității asistenței medicale.

(2) Salariile de bază pentru stabilirea drepturilor prevăzute la alin. (1) sunt cele care au fost cuprinse în anexele nr. 1-11 la Hotărârea Guvernului nr. 307/1991, neindexate, fără a fi mai mici decât salariul minim brut pe țară, orar sau lunar, după caz.

Art. 2. - Prezenta hotărâre se aplică până la data de 31 martie 1992.

Hotărârea se aplică, în continuare, până la data de 30 iunie 1992.